Protejarea brandul personal: cum îți afectează imaginea conturile și paginile fake de Facebook și Instagram 

Dragă, fotbalistule!

Ești invidiat pentru faptul că ești în lumina reflectoarelor și că faci mai mulți bani decât majoritatea oamenilor. Dar nimeni nu știe cât ai muncit și cât ai suferit pentru a ajunge în vârf. 

A fost greu să reușești, mai greu e să te menții. 

Fotbalul îți oferă reprezentare publică pentru că este un sport al oamenilor. Iar tu ești eroul acestui sport pe care oamenii îl consumă 24 din 24.

În noul context social creat de tehnologie îți construiește imaginea și după ce meciul se termină. Se formează o prelungire a personificării tale dincolo de stadion și care este activă cam tot timpul.

Este vorba despre prezența ta în mediul online. 

Jocul din afara terenului are alte reguli după care se joacă și pe care dacă dorești să ai o imagine integrată adaptată vremurilor moderne trebuie să le respecți dacă nu să ți le însușești.

Modul cum îți cultivi imaginea în afara terenului și implicit pe rețele sociale va influența într-o măsură considerabilă percepția din teren și cu siguranța îți va deschide sau închide porți de-a lungul vieții.

Una din provocările tale dincolo de creșterea elementelor imaginii din social media este protejarea prezenței în spațiul online.

De exemplu, Denis Alibec are o puzderie de pagini fake https://www.facebook.com/search/pages/?q=denis%20alibec&epa=SERP_TAB. Mai ales, profile fake https://www.facebook.com/search/people/?q=denis%20alibec&epa=SERP_TAB. Care din aceste profile este Denis Alibec? 

Florinel Coman este unul din cei mai buni jucători din România cu un viitor cert nu are pagina verificată și asta transformă brandul său în social media într-unul confuz. Care este pagina oficială a lui Florinel?

https://www.facebook.com/search/pages/?q=florinel%20coman&epa=SERP_TAB

Dar profilul său? https://www.facebook.com/search/people/?q=florinel%20coman&epa=SERP_TAB

Florin Tănase se află exact în aceeași situație: Care-i pagina? https://www.facebook.com/search/pages/?q=florin%20tanase&epa=SERP_TAB

Care-i profilul?

https://www.facebook.com/search/people/?q=florin%20tanase&epa=SERP_TAB

Paginile și profile fake sunt atributul unei lipse de identitate. Vin la pachet cu confuzie și știrbește din construcția brandului tău personal.

Nimeni nu are dreptul să îți folosească numele și pozele în social media fără acordul tău.

Pentru a-ți șterge profilele și paginile fake de pe Facebook accesează acest link și curăți prezența digitală. 

https://www.facebook.com/help/contact/1758255661104383

Ai grijă de brandul tău personal,

Daniel Carciug

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.