Liderii dau de mâncare

Cea mai pregnantă nevoie umană este cea de scop.

Nu prea merg des acasă, dar ultima dată când am mers am rămas uimit de cât de simplă este arta liderșipului.

Maică nu se consideră un lider și nu prea o interesează pe ea care e treaba cu liderșipul. Are multe caracteristici prin care eu o consider un lider, în schimb, neimportante pentru ea.

Când am ajuns acasă, m-a întrebat dacă îmi este foame și răspunsul meu după mai bine de o lună de stat singur era unul pozitiv, indiferent de cât de mult aș fi mâncat în acea dimineață.

M-am așezat la masă. Aer curat, liniște, totul era perfect. Vine maică mea cu mâncarea. Îmi bagă 3 ardei umpluți, smântână, mici, friptură, ciorbă, bere, vin, suc de 3 feluri. Nu știam cu ce să încep.

O întreb pe maică mea dacă dorește să mănânce cu mine, însă mi-a spus că are puțină treabă și se întoarce. Am crezut-o pe cuvânt și am rămas cu o singură dilemă: cu ce să încep prima dată?

În timp ce mâncam liniștit pe terasă mă uitam să văd ce face maică mea de nu stăm la masă împreună. Eram într-o stare de oboseală după două ore de mers cu trenul și nu puteam sta concentrat prea mult.

Maică mea era prin curte înconjurată de pui de găină, de pui de curcă, rățuște, boboci, pui de pichire și alte animale. Ea le oferea mâncare tuturor animalelor din curte, fiind într-o armonie perfectă.

Atunci mi-a venit în minte întrebarea: Ce este maică mea pentru animalele din curte?

Un stăpân, un îngrijitor, un lider, etc?

Având această întrebare în minte, am ajuns la o concluzie definitorie: LIDERII dau de mâncare.

Nu toți liderii dau ciorbă, ardei umpluți, mici și alte feluri de mâncare. Oferă alt tip de mâncare oamenilor pe care îi conduc.

Oferă o hrană prin care cei conduși se simt sătui și continuă să aibă încredere în ei.

Hrana poate lua diferite forme.

1.Viziune

Direcția către care se îndreaptă organizația poate fi o hrană care să îndestule nevoile follower-ilor. Oamenii au nevoie să cunoască unde se îndreaptă corabia. Este vorba de a seta o direcția pe care oamenii să creadă ca fiind cea corectă.

2.Scop

Cea mai pregnantă nevoie umană este cea de scop. Oamenii au nevoie să cunoască de ce fac ei, personal, ceea ce fac. Au nevoie să cunoască, de ce face organizația ceea ce face.

Este o nevoie atât de rar satisfăcută de cei care conduc organizații sau echipe. Este o hrană ce trebuie impetuos oferită. Dacă nu se oferă, atunci se nasc conflicte, scade productivitatea, liderii se simt părăsiți, etc.

3.Motivație

Am avut mereu o predispunere să mi se facă rău când auzeam oamenii că nu sunt motivați. Încă o mai am, dar învățat să mă controlez.

Și asta pentru că liderii trebuie să motiveze. Este o hrană de care au nevoie oamenii. Efectiv, e vorba de a mișca oamenii către direcția și intensitatea pe care tu ca lider o dorești.

Oamenii vor să fie ridicați de pe scaune, vor să li se electrizeze neuronii și să facă ce doar visează. Dar pentru asta au nevoie de un om care să le ofere această hrană.

4.Bani

Remunerația bănească este o nevoie tare dorită de oameni. Și e firesc să o aibă pentru că banii sunt folosiți ca schimb pentru orice.

Îți cumperi casă, mâncare, haine, băutură, relații, sex, etc. Banii reprezintă un mijloc foarte puternic pentru societate.

Nevoia de bani trebuie acoperită pentru a creea liniștea de care un angajat are nevoie și pentru a oferi 100% din ce poate.

Nu trebuie să stea cu gândul, de unde ar mai putea face bani? Și îi vin idei, să mai fure un pic din producție, să mai scoată ceva din casă, să nu marcheze anumite produse. Creativitate este bogată.

5.Suport

Nevoia de suport când are nevoie este precum momentul din copilărie când maică mea îmi dădea să mănânc deși nu muncisem să merit nimic.

Îmi oferea încredere că cineva e acolo pentru mine și că mă pot baza oricând pe ea.

Așa și nevoia de suport la angajați. Au nevoie pentru a se simți în siguranță și că cineva va fi pentru ei când au nevoie.

6.Progres

Nu există stagnare.

Oamenii progresează.

Unii o fac progrese mai repede, alții mai greu, unii mai mult, alții mai puțin.

Nevoia de progres există înrădăcinată în fiecare om precum senzația de foame. Așa cum maică mea oferea mâncare puilor, așa și liderii trebuie să ajute angajații să vadă progresul.

Morala acestui articol este simplă.

Liderii dau de mâncare și au grijă de oamenii lor. 

Related posts

2 thoughts on “Liderii dau de mâncare

  1. God, I feel like I shuold be takin notes! Great work

  2. Wow, this piece of writing is nice, my younger
    sister is analyzing these things, therefore I am going to tell her.

Leave a Comment