Interviu: Razvan Ratoi de la Inter Milano

The Best Outside The Pitch: Salut, Razvan. Spune-ne câteva cuvinte despre tine.

Razvan Ratoi: Mulțumesc că m-ați invitat să vă ofer un interviu. Nu prea am oferit până acum interviuri și simțeam un pic nevoia să vorbesc despre mine. Glumesc. 😊

Mă numesc Razvan, am 16 primăveri și practic fotbal de performanță în Italia. Am un pic senzația că iubesc sportul rege mai mult decât aș face-o cu alte sporturi.

The Best Outside The Pitch: Povestește-ne prima ta întâlnire cu fotbalul.

Razvan Ratoi: Prima mea întâlnire cu fotbalul a fost atunci când aveam 6 ani. Eram în curtea școlii, iar fostul meu antrenor mi-a adus un pliant în care mă invita sa iau parte la câteva lecții de fotbal, iar din prima atingere de balon m-am îndrăgostit de acest sport. Nici nu a fost greu să cad pradă magiei mingiei. Nu cred că rezistă multă lume. 😊

The Best Outside The Pitch: Cum arată programul tău zilnic?

Razvan Ratoi: Programul meu este unul simplu, dar care mie îmi place foarte mult. 😊 Dimineața mă duc la școală, după școală mă odihnesc 30 de minute, iar înainte cu 3 ore înainte de antrenament mă duc lângă un teren aproape de unde stau eu și mă joc cu mingea, execut lovituri libere, iar după mă pregătesc psihic și fizic pentru antrenament. Tot ce fac este să consum fotbal. Sper să nu se consume niciodată. 😊

The Best Outside The Pitch: Ce s-a schimbat pentru tine de când te-ai mutat în Italia?

Razvan Ratoi: Nu prea sunt eu fatalist, dar viața mea s-a cam schimbat radical. În primul rând despărțirea de familie, colegi și prieteni. A fost ca și cum aș merge-n armată, dar nu regret alegerea făcută deoarece am venit aici cu un scop și acela e de a-mi îndeplini visul.

The Best Outside The Pitch: Care este jucatorul care te-a inspirat și de ce?

Razvan Ratoi: Jucătorul care m-a inspirat a fost Gareth Bale datorită combinației de viteză, forță și seriozitatea. Asta m-a atras foarte mult la el.

The Best Outside The Pitch: Are Razvan o rutină înaintea meciurilor?

Razvan Ratoi: În ziua meciului încerc să ma concentrez cât mai mult posibil pe ce am de făcut pentru o evoluție cât mai bună.

The Best Outside The Pitch: Care este stilul tău de joc?

Razvan Ratoi: Îmi place să joc ofensiv. Am dorință ascunsă de a ține adversarul sub presiune. Acum că am zis-o, o știe toată lumea. Sper că nu vă urmărește multă lume. 😊

The Best Outside The Pitch: Îți dai seama că nu prea ne urmărește multă lume. Secretul tău este bine ascuns la noi pe pagină. Hai să continuăm cu punctele tale forte?

Razvan Ratoi: Punctele mele forte sunt: viteza, forța și ambiția. Acum vor ști adversarii mei și asta. 😊

The Best Outside The Pitch: Te-am nenorocit. 😊 Timpul liber cum îl petreci?

Razvan Ratoi: Timpul meu liber îmi place sa îl petrec cu familia sau cu prietenii distrându-ne cât de mult posibil.

The Best Outside The Pitch: Care este filmul tău preferat?

Razvan Ratoi: Filmul meu preferat este Fast&Furious 8. Viteză, mașini, adrenalină – chestii de băieți. 😊

The Best Outside The Pitch: Ce te motivează să te duci în fiecare zi la antrenamente?

Răzvan Ratoi: Faptul că voi ajunge unde mi-am propus.

The Best Outside The Pitch: Care este cea mai puternică pasiune a ta?

Razvan Ratoi: Cea mai puternica pasiune a mea sau putem spune ca e mai mult decât o pasiune, este fotbalul.

The Best Outside The Pitch: Care este clubul pentru care ai juca 10/15 ani?

Razvan Ratoi: De mic visam să joc la Real Madrid. Nu prea am crescut eu mult, dar visul a rămas în picioare. Hala Madrid!

The Best Outside The Pitch: Să nu ne zici că din cauza noastră nu vei mai juca niciodată la Barcelona sau Atletico. Apropo, care crezi tu că este motivul pentru care jucătorii schimbă atât de des cluburile?

Razvan Ratoi: După mine jucătorii își doresc sa schimbe cluburile atât de des pentru ca vor sa încerce experiențe noi sau nu se adaptează clubului respectiv. Oamenii nu prea ne înțeleg pe noi fotbaliștii. Imaginează-ți că oamenii schimbă job-urile mai des ca fotbaliștii cluburile.

The Best Outside The Pitch: Care este cel mai subapreciat jucator împotriva căruia ai jucat?

Razvan Ratoi: Eu întotdeauna mi-am respectat adversarul. Odată ce ajungi în primul 11 ai dat dovada ca ești capabil sa ții piept adversarilor tăi. Nu prea am harfe legate de jucătorii adverși. Respect toți jucătorii adverși.

The Best Outside The Pitch: Care este cel mai subapreciat coleg cu care ai jucat?

Razvan Ratoi: Nu am avut sau am un coleg subapreciat, întotdeauna mi-a plăcut să mă simt înconjurat de colegi apreciați care oricând pot veni sa te înlocuiască. Cel mai bun să joace!

The Best Outside The Pitch: Ce faci în teren când nu te simți într-o formă bună?

Razvan Ratoi: Nu m-am simțit niciodată într-o stare mai proastă. Dar dacă m-aș întâlni cu acest caz as încerca sa îmi ajut colegii cât de mult posibil.

The Best Outside The Pitch: Dacă nu vei ajunge un mare fotbalist ce ți-ar plăcea să faci?

Razvan Ratoi: Nicioadata nu mi-am pus problema dacă nu mi-ar ieși cu fotbalul ce o sa mă fac, îmi place prea mult fotbalul ca sa mă gândesc la alta meserie. One life, only football. 😊

The Best Outside The Pitch: Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de când joci fotbal?

Razvan Ratoi: Că trebuie sa tratez lucrurile cu seriozitate și că trebuie sa mă antrenez cât de bine posibil deoarece oricând poate sa vină altul mai bun sa îmi ia locul.

The Best Outside The Pitch: Care este cuvântul care te descrie cel mai bine?

Razvan Ratoi: MUNCĂ!, fără ea nu ajungi nicăieri oricât de talentat ai fi.

The Best Outside The Pitch: Ce planuri de viitor ai?

Razvan Ratoi: Vreau ca în viitorul apropiat sa îmi fac debutul la echipa de seniori al lui INTER MILANO și să-mi fac debutul la naționala de fotbal a României!

#TheBestOutsideThePitch

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.