Cum se mimează politica

Nu am fost pasionat de politică până acum și a fost o mare greșeală din partea mea. Este o greșeală a majorității populației, nu doar din România, ci la nivel global. Nu vorbesc despre a te implica activ în viața politică a comunității din care faci parte. Vorbesc despre a înțelege politica la nivel de teorie și a vota doar din punct de vedere critic. Politica îți cam dictează viața prin deciziile pe care le ia și tu o să zici că nu e adevărat. Bine, fumează într-un spațiu public închis și mai discutăm.

Nu am fost pasionat de politică până acum și a fost o mare greșeală din partea mea. Este o greșeală a majorității populației, nu doar din România, ci la nivel global.

Nu vorbesc despre a te implica activ în viața politică a comunității din care faci parte. Vorbesc despre a înțelege politica la nivel de teorie și a vota doar din punct de vedere critic.

Politica îți cam dictează viața prin deciziile pe care le ia și tu o să zici că nu e adevărat. Bine, fumează într-un spațiu public închis și mai discutăm.

Politica este știința sau arta de a guverna un stat.

Adică e o treabă serioasă care necesită un pic de curiozitate, responsabilitate și participare din partea fiecăruia dintre noi.

Să intrăm mai în detaliu legat de politică: cum se asigură guvernarea unui stat?

Prin partide care sunt ghidate după o ideologie, adică idei care formează o filosofie de guvernare. Adică flăcăii de la conducerea partidelor se ghidează după idei când guvernează România.

Ideologiile sunt două la număr:

1. Stânga: socială.

2. Dreapta: liberală.

Ideologia de stânga sau socială, crede în ideea că există discrepanțe între bogați și săraci și ei uniformizează aceste discrepanțe între cele două categorii.

Ideologia de dreapta sau liberală, crede că individul este liber și trebuie lăsat să își maximizeze potențialul având libertatea de a se dezvolta și asta în dauna celor din jur.

Acum, că ești băiat sau fată deșteaptă, alegi o ideologie care este apropiată valorilor și principiilor tale de viata. Pe cele două ideologii s-au format partidele actuale ale țarii.

Exista diferențe între partide care cred în aceeași ideologie. Aceste diferențe sunt date de doctrine.

O doctrină se formează în felul următor: se scanează societatea prin care se văd problemele, se observă cultura, valorile comunităților și apoi se vine cu un plan de soluții cu puncte de realizat în ideea de a rezolva problemele.

De exemplu, eu cred în ideologia de dreapta și mă uit la societatea din Galați făcându-i o radiografie.

În urma radiografie sau a analizei, am observat câteva probleme și vin cu soluții pentru a le rezolva.

Exemplu:

Problema: locurile de munca.
Soluția: înființarea de firme.

Doctrina: concentrarea pe creare de firme pentru a avea locuri de muncă.

Denumirea posibila a partidului: Partidul Start-up Liberal.

Problema este următoarea:

În România exista o multitudine de partide, dar și o multitudine de independenți, care, ghici ce, îți îngreunează alegerea.

Dacă există mai mult de două partide este haos, dacă există un singur partid, este monopol.

Acest lucru s-a întâmplat ca răspuns al societății românești la ineficiența partidelor care au guvernat România până acum. Dar în loc de epurare, s-a creat haos care a îngreunat alegerilor și continuă să o facă și acum.

Echilibrul este dat de două partide care să reprezinte esență societății: stânga și dreapta.

Ar mai fi o dilema: controlul celor două partide.

Așa că, ar fi indicat să mai fie o a treia putere și să fie de control: ar putea fi monarhia, ar putea fi armata, ar putea fi o comisie populara, etc.

Aceste rânduri scrise de mine vin ca răspuns la nevoia mea și a populației de a înțelege politica în ideea votării cu cap.

Alegerile se câștigă cu 4 ani înainte prin doua metode ( sunt metodele lui Dan ):

1. Informare: se vorbește despre ce am scris eu mai sus.

2. Conștientizare: 3 obiective mari prin care se dezvolta comunitatea propuse de candidat.

Morala acestui articol este următoarea:

Flăcăii din politică nici măcar bunul simt să învețe politică nu îl au, iar ce se întâmplă în așa zisul mediu politic nu are nici o legătură cu politica.

Personajele politici ale Galațiului și ale României sunt fără esență politică.

Nu au o ideologie cu greutate la care să se raporteze, nu au o doctrina după care să se ghideze și nici o viziune clară pentru mandatul pe care îl vor.

Sunt slabi ca oameni, fără să se cunoască personal, nu au valori personale demne de urmat. Nu au curajul și nici tactul de a dezvolta comunitatea.

Nu sunt repere pentru mediul pe care îl reprezintă. Sunt doar personaje care vor fi trecătoare și care ne vor dezamăgi.

Iar acesta este rezultatul a ce s-a întâmplat în trecut și dacă te plângi de politicieni, este normal, și eu vor râde de tine după alegeri.

Related posts

4 thoughts on “Cum se mimează politica

  1. Cristi

    Salut Daniel,
    Din start pleci de la o premiza un pic eronata (si din pacate politica romaneasca pleaca de la aceeasi premiza). Cele doua doctrine mari care exista in politica sunt Conservatorismul (cei care vor sa pastreze anumite valori ale unei societati, un anume stil de viata, cei care vor sa nu se schimbe prea mult societatea) si Progresismul (cei care vor sa revolutioneze sistemul politic, functionarea statului and etc.). Cel mai bine vezi acest model in UK si USA. Acestea sunt cele doua doctrine de dreapta si de stanga. Din acest motiv se spunea ca PRM este un partid de extrema dreapta, desi el se autointitula de stanga. Si ca idee Liberalismul este de stanga (de stanga spre centru-dreapta dar de stanga), pentru ca mizeaza pe ideea de progres, Social Democratia (nu doctrinele din Romania) este de stanga nu pentru ca vrea sa sprijine saracii, ci pentru ca merge pe ideea de progres (sustine drepturile minoritatilor sexuale, a sustinut implicarea femeilor in societate and etc). Printre partide romanesti adevarat de dreapta se pot mentiona: PNȚ (partidul istoric), PNȚ-cd (cel de după 1989), PRM-ul a fost de extremă dreapta. De stânga: PSDR (atât partidul istoric cât și cel de după 1989, cu care a fuzionat PSD-ul la un moment dat), UNPR și PSD (partidele moderne).

    1. That’s a weoht-houglt-lut answer to a challenging question

  2. Hi my name is Patricia and I just wanted to send you a quick note here instead of calling you. I discovered your Cum se mimează politica – Daniel Carciug website and noticed you could have a lot more traffic. I have found that the key to running a popular website is making sure the visitors you are getting are interested in your subject matter. There is a company that you can get keyword targeted visitors from and they let you try the service for free for 7 days. I managed to get over 300 targeted visitors to day to my website. http://hothor.se/1gj55

  3. Too many coeimplmnts too little space, thanks!

Leave a Comment