Ce au în comun Sir Alex Ferguson, maică mea și AIESEC

Maică mea are multe trucuri deștepte pe care le folosește de la cei dinainte ei. La sat viața e simplă și dură în același timp.

Pentru unii e un mod de viață în care ai aer curat și mâncare sănătoasă. Dar în același timp, pentru unii viața e și superficială.

Există o regulă pe care agricultorii o folosesc al dracului de bine. Este probabil cea mai importantă invenție în domeniul agriculturii după inventarea roții cum îmi spunea un prieten.

Maică mea știe ca dacă plantează în aceeași parcelă pe câmp porumb timp de mai mulți ani producția începe să scadă după al doilea an.

Așa că în fiecare an rotește culturile în așa fel încât să aibă o producție cât mai mare în fiecare an. Și face asta pentru ca pământul să aibă timp să se încarce cu minerale.

Am întrebat-o pe maică mea de unde știe acest truc și mi-a zis că nu e neapărat un truc. Toți sătenii practică aceeași filosofie.

Lumea este creată de așa natură să forțeze omul să nu uite principiile de bază ale vieții.

Există totuși o legătură între ce face maică mea în agricultură și ce ar trebui să se facă în management.

Îl studiam pe Sir Alex Ferguson și am observat că folosea același principiu ca și maică mea. Avea un ciclu de 4 ani prin care își trecea lotul.

Cam același lucru îl folosește și Mircea Lucescu. La fel îmi spunea și Florin Spătaru de la Damen că face.

Practic, oamenii ăștia folosesc o descoperire din agricultură în avantajul lor atât de puternică încât succesul vine natural.

Sir Alex Ferguson își creează generația care câștigă cel de-al doilea Champions League din 2003-2004. Îl cumpăra pe Rooney și Ronaldo și timp de 4 ani creionează un lot în jurul dezvoltării lor și al maturității lui Giggs și Schools.

Dar în fiecare an, aduce oamenii noi care dau lotului prospețime și creativitate. Și în același timp, lasă jucători în declin să plece.

An de an, din 2004 până în 2013 Ferguson a creeat loturi după același principiu folosit în agricultură. Principiu care i-a adus locul în istorie.

Un alt manager care a înțeles utilitatea principiului este Mircea Lucescu. Care la fel în fiecare an a adus între 2 și 4 piese noi în echipă. Și așa, a creat din Sahtior o super echipă.

Hai să ne gândim ce se întâmplă cu instituțiile statului. Au aceeași oameni an de an și care stau în același job. Asta este practic o piedică pusă naturii și a evoluției umane.

Principiul rotație culturilor trebuie folosit în orice domeniu pentru că reprezintă un instrument de evoluție și productivitate.

Organizațiile conduse deștept folosesc acest principiu în avantajul lor.

Săptămâna trecută îmi spunea cineva despre sistemul pe care AIESEC îl folosește. Și anume că este al dracului de bun și de deștept. Este făcut de așa natură încât este ușor de implementat și greu de stricat.

Nu știu cine a gândit un asemenea sistem, dar cu siguranță a avut o sclipire de geniu pentru că funcționează de 58 de ani într-un mod uimitor.

Ce înseamnă că funcționează de minune?

Cum se poate ca o organizație internațională să își schimbe întreg TOP MANAGEMENTUL an de an. Repet, în fiecare an se schimbă conducerea. Și în fiecare an există creștere.

Dacă Coca-Cola, PwC, P&G sau Damen, Icepronav și-ar schimba top managementul an de an, probabil în 3 ani ar fi în faliment.

În AIESEC se creează un cadru de dezvoltare continuu. Practic, ești forțat ca membru să te dezvolți și asta pentru binele sistemului.

Nu există oameni care stagnează în AIESEC. În momentul în care stagnezi, sistemul e creat de așa natură încât te excludă.

În momentul în care am intrat în AIESEC acum 3 ani eram la același nivel de cunoștințe și experiență ca și ceilalți membri.

Apoi, după jumătate de an în cadrul organizației, experiența membrilor era la niveluri diferite pentru ca implicarea noastră era diferită, eu făceam vânzări, alții membri resurse umane, alții marketing, alții financiar.

Ușor, ușor după un an de experiență în AIESEC ne aflam pe niveluri diferite. Eram specializați pe domenii diferite. La care se mai adăuga și skill-urile de leadership și management rezultate din urma conducerii de proiecte.

Toți membri intrați în toamnă 2013 am avut aceeași oportunitate de dezvoltare pentru ca ciclul de educare era același pentru toți.

În funcție de ambiția și puterea fiecăruia ne-am diferențiat. Dacă te uiți atent la ce se întâmplă în lume vei vedea că este un sistem foarte asemănător.

În toamnă 2014 au intrat din nou membri noi care timp de un an de zile au trecut prin cam aceleași experiențe ca și cei din 2013.

Atunci, cei mai buni membri din toamnă 2013 au avut oportunitatea de a candida în Bordul Executiv al organizației. Procesul este unul foarte dur și complex și oferă garanția ca doar cei mai buni membri să ajungă în poziții de conducere.

Noul Bord Executiv conduce noii membri recrutați și astfel ciclu de conducere este unul sănătos pentru că experiența Bordului Executiv și entuziasmul membrilor noi se completează.

Procesul este foarte detaliat, dar ca și în cazul lui Sir Alex Ferguson care folosea un sistem prin care rotea resursa umană într-o manieră foarte sănătoasă și  AIESEC folosește un sistem bazat pe același principiu.

Partea bună este că a venit toamna și ai oportunitatea de a te alătura cele mai puternice organizații din Galati.

Există mai multe tipuri de studenți, dar cu siguranță cei din AIESEC se deosebesc prin atitudine și comportament sănătos.

Abilitățile pe care le au membri AIESEC îi plasează în capul listei companiilor când vor să recruteze.

Prietenii colegilor tăi de la facultate se opresc la cei de la specializarea cu care mai fac cursuri în timp ce membri AIESEC  au prieteni cam pe toate continentele, iar în România pot găsi un loc pentru un weekend de stat gratis în cel puțin 14 orașe.

Dacă ești băiat deștept aplici în AIESEC și faci ce colegii tai vor dori să facă când te vor vedea.

AIESECerii sunt liderii pe care mâine îi vezi conducând companii nu doar mașini scumpe și care fac un loc  mai bun pentru cei de lângă ei.

Dacă crezi ca ești pregătit încât să treci de două interviuri și destul de puternic pentru a faci din viața ta ceva semnificativ atunci ești omul pe care ma bucur să îl întâlnesc.

Îți ofer cadrul unei alegeri deștepte prin înscrierea în cea mai tare organizație de tineri din lume.

Aici începe călătoria.

Related posts

One thought on “Ce au în comun Sir Alex Ferguson, maică mea și AIESEC

  1. Back in school, I’m doing so much lenrniag.

Leave a Comment