6 idei după Bloggers United Galati vs AFC Universitatea Galati

6 idei după Bloggers United Galati vs AFC Universitatea Galati

1. Fetele pot juca fotbal la fel de bine ca băieții.

Eu eram un pic sceptic în privința meciului pentru că știam cum joc eu și câțiva dintre bloggeri. Mulți dintre bloggeri aveau un fel de frică venită dintr-o doză de respect față de femei și de faptul că sunt profesioniste.

Modul în care au jucat fetele arată munca antrenorilor. Nu doar că ne-au alergat foarte mult, dar modul în care combină intre ele și maniera în care se coordonează în teren arată impactul tehnico-tactic venit din profesionalismul celor din club.

Cel mai mult m-a surprins așezarea foarte sus și ieșirea la offside. Aceasta mișcare mi-a scos peri albi. Cred ca ne-au lăsat în offside cam în 70% din cazuri.

Un doi între fete.

2. Fetele de la AFC Universitatea Galati sunt foarte tinere.

Acest lucru este foarte sănătos. Fetele sunt junioare în mare parte, media de vârstă fiind undeva la 17 ani.

Uitându-mă la modul în care joacă și la perspectiva oferită de vârstă, clubul va avea o traiectorie interesantă.

Un club cu jucătoare tinere arată sănătate și perspectivă. Faptul că jucătoarele sunt tinere atrage atenția multor cluburi din Super Ligă.

3. Băieții au jucat bine.

Tactica 4-2-3-1 a funcționat. Chiar a mers pentru câteva minute, fix cum ne-am propus să funcționeze.


Apărarea a fost de fier cu Visti care nu doar că și-a luat locul în teren cu responsabilitate, dar pentru mine a fost omul meciului. Uneori, am avut senzația că se apăra singur împotriva fetelor și culmea e că-i ieșea.

La mijloc, deși rolul meu era de coordonator, eram prins de multe ori în offside sau ma jucându-mă cu mingea driblând tot ce prindeam. Până și arbitri sau antrenori. Îmi pare rău Liviu, dar chiar nu am vrut să îți dau nici o pasă pentru că mai bine o pierdeam eu.:)

În atac, Vasi a fost ca Messi. A jucat aripă stânga, dreapta, în centru, orice făcea spectacol. A fost după Visti, omul care a făcut diferența.

Tot în atac, Pană și-a făcut datoria și a înscris cât și trebuit. El joacă ca un taifun, când o prinde rupe poarta.

Ress și Bogdan Munteanu au fiș oamenii care au susținut atacurile noastre, dar și mingile pierdute de mine la mijloc. Un alt jucător care și-a dat viața pe teren a fost Ion. A luptat eroic pentru fiecare balon.

Pe benzi, plecarea lui Pato ne-a costat 2 goluri. Cristi a jucat ca Dani Aleves la Barcelona. A alergat pe banda dreaptă, a recuperat, a driblat, a șutat năprasnic. Dar se vede vârstă și la el.:)

Gabi Ursan a jucat mai tot meciul. Avea și o motivație în plus, un parfum puternic de la un adversar. Cu așa motivație, bucket list-ul se face mai ușor.

Niculae, portarul din prima repriză a fost la fel ca Nea Rică Răducanu: bun în poartă când nu erau faze periculoase. Iar în a doua repriză, Boss, chiar mi-ai stricat fazele, da, alea de eram singur cu portarul, alea în care erai clar în offside și tu credeai că joci singur.:)

4. Jocul fetelor este unul profesionist.


Stilul fetelor este unul în viteză combinat cu forță. Au jucătoare foarte rapide în atac. Am văzut un mod foarte plăcut de a combina pe benzi în regim de viteză.

Faptul că sunt tinere, le conferă avantaje și dezavantaje. Ambiția și viteza sunt două plusuri mari care trebuie combinate și cu altceva.

Ceilalți adversari nu au profilul nostru, al băieților și nu vor pune pericol așa cum am făcut-o noi. Dar e nevoie de cineva la mijloc care să ofere încredere, stabilitate și care să aibă răbdare.

Numărul 6, deși joacă fundaș central, are caracteristicile unui mijlocaș central. Mai mult de atât, este căpitanul echipei și poate aduce cu ea și mai multă personalitate. Poate fi jucătoarea care face tranziția dintre apărare si atac, dar și invers.

Fetele au potențial, iar asta m-a făcut să înțeleg mai clar că fotbalul este al tuturor, nu doar al bărbaților. Este un sport care democratizează lumea, nu doar la nivel de rasă, ci și la nivel de sexe.

5. FIFA Vision 2.0 are ca pilon dezvoltarea fotbalului feminin.

Fotbalul este pentru toți, indiferent de rasă, culoarea pielii sau de sex. Iar acest lucru nu trebuie doar scris pe bloguri sau într-un pdf al lui Giani Infantino.

Drumul fotbalului feminin nu va fi unul ușor. Va trebuie să învingă stereotipuri și să își câștige locul în ochii oamenilor.

Faptul că ne vom uita la televizor la meciuri din prima ligă de fotbal feminin va fi doar una din consecințele globalizării, ci va fi un pas normal către a respecta femeia și de duce fotbalul pentru toată lumea.

Acest articol nu este dedicat doar celor care vor să sponsorizeze clubul de fotbal feminin din Galați. Este un articol pentru cei care iubesc fotbalul și care cred în puterea lui de a schimba vieți și de dezvolta comunități.

6. AFC Universitatea Galati trebuie să devină un club puternic.

Doar cluburile puternice devin valoroase pentru comunitățile din care fac parte și doar acest tip de club este valoros pentru comunitate.

Când spun club puternic mă refer la un club care are o rațiune de a exista, o strategie pe minimum 5 ani și o sustenabilitate în materie de resurse financiare și umane la care se adaugă o infrastructură modernă.

Galațiul este un oraș cu tradiție din fotbal și asta se vede. Otelul Galați a renăscut prin suporteri, AFC Universitatea reprezintă fotbalul feminin, sunt cluburi de juniori care produc jucători.

Ușor-uşor, Galațiul este repus pe harta fotbalul românesc.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Puteam sa fac sport de performanta... | Pato Basil

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.